Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 4 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Verduurzamen tijdens de coronacrisis

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

februari 14, 2021

Ondanks de coronacrisis zijn steeds meer bedrijven bezig met verduurzamen. In een recent onderzoek van de ING onder 250 MKB-bedrijven blijkt dat ruim de helft van de ondervraagde bedrijven verduurzamen belangrijker is gaan vinden. Veel bedrijven voelen nu juist de noodzaak om te verduurzamen. Volgens de ING willen bedrijven voorbereid zijn op de toekomst. Een klimaatcrisis leek altijd ver weg, maar ondernemers hebben nu gevoeld wat de gevolgen kunnen zijn van een crisis. Een derde van de bedrijven met tussen de 250 en 100 mensen in dienst heeft het afgelopen jaar extra geïnvesteerd in het verduurzamen van de organisatie. 

Manieren verduurzamen

Er zijn verschillende manieren om als bedrijf te verduurzamen. Zo zetten sommige bedrijven in op recyclen en afval scheiden, terwijl andere juist inzetten op energie besparen. Daarnaast is er ook een toenemend aantal bedrijven dat grotere investeringen doet, zoals het produceren van duurzame producten en het omlaag brengen van de CO2-uitstoot. Uit het onderzoek van de ING blijkt dat de meeste bedrijven ervan uitgaan dat ze de gemaakte investeringen binnen vijf à tien jaar hebben terugverdiend. De ING verwacht dat het aantal investeringen in verduurzaming alleen maar zal toenemen.

Waar te beginnen?

Veel ondernemers willen ook ‘iets’ met verduurzamen doen, zoals het duurzaam maken van hun bedrijfspand. Alleen weten ze vaak niet waar ze moeten beginnen. Het wordt als complex en lastig gezien door ondernemers. Er zijn ook veel verschillende manieren om invulling te geven aan het duurzaam ondernemen. MVOPro ondersteunt bedrijven met het duurzaam ondernemen door zich te richten op energie besparen. Veel bedrijven hebben nog verouderde verlichting die niet energie zuinig is. Door deze te vervangen in energiezuinige LED verlichting wordt er veel energie bespaard, maar ook kosten op onderhoud en de energierekening. Het is tegen een lage investering al te realiseren die zich snel terugverdiend. MVOPro neemt de zorgen uit handen van de ondernemer en verzorgt het gehele traject van inventarisatie tot het kiezen van de geschikte verlichting.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over verduurzamen en wat MVOPro voor u en uw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.