Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Waarom led verlichting duurzaam is

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

februari 16, 2022

Er zijn voor bedrijven veel verschillende manieren om te verduurzamen. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen, het installeren van een warmtepomp of het isoleren van het bedrijfspand. Deze aanpassingen zijn vaak een grote investering, waardoor niet ieder bedrijf de mogelijkheid heeft deze aanpassingen uit te voeren. Toch zijn er ook aanpassingen in het kader van duurzaamheid die eenvoudig voor een flinke energiebesparing kunnen zorgen. Een van deze aanpassingen is het overstappen op led verlichting die duurzaam is. Dit is voor sommige bedrijven ook verplicht vanuit de overheid.

Gemakkelijke manier van energie besparen

Het overstappen op energiezuinige led verlichting is een van de gemakkelijkste manieren om energie te besparen binnen een bedrijf. Led verlichting verbruikt tot wel 85% procent minder energie dan traditionele verlichting. Hierdoor is led verlichting vele malen efficiënter. Een ander groot voordeel van deze verlichting, is dat het een zeer lange levensduur heeft. Traditionele verlichting gaat een stuk sneller kapot en heeft een veel minder lange levensduur ten opzichte van led verlichting. De keuze voor LED is niet alleen een energiebesparing, maar ook een besparing in de portemonnee.

Led verlichting is duurzaam

Het allergrootste voordeel van led verlichting is het zeer lage energieverbruik. Als het totale energieverbruik daalt hoeven er minder fossiele brandstoffen verbrand te worden, wat direct milieuwinst oplevert. De lange levensduur van de verlichting draagt ook bij aan een beter milieu, aangezien de lampen minder vaak vervangen moeten worden. Hierdoor zullen ook de onderhoudskosten dalen indien er wordt gekozen voor led als verlichting.

Een andere reden waarom led verlichting duurzaam is ten opzichte van verouderde verlichting, is het ontbreken van giftige stoffen. Deze stof kan je wel aantreffen in spaarlampen en TL buizen. Daarnaast veroorzaken spaarlampen behoorlijk wat straling. LED lampen hebben vaak een lager vermogen en hierdoor brengt dit soort verlichting minder gevaar met zich mee.

De materialen van led verlichting zijn ook een stuk duurzamer, dan conventionele verlichting. Deze materialen zijn beter te recyclen en worden gemakkelijk hergebruikt. Hierdoor is led verlichting echt duurzaam en een goede stap richting een betere planeet.

led verlichting duurzaam

Waarom overstappen?

Voor bedrijven is het anno 2022 zeker aan te raden over te stappen op led verlichting. Het is in veel gevallen een flinke besparing op de energierekening en daarnaast is de overstap vaak makkelijk te realiseren. MVOPro helpt bedrijven met het overstappen op duurzame led verlichting. Hierbij nemen wij alle zorgen uit handen van de ondernemer en regelen wij alles. Van inventarisatie wat er nodig is, tot aan de installatie en subsidieaanvraag. Dit doen wij volgens ons concept “Bespaar en Verdien”.

Wilt u graag meer weten over MVOPro of over led verlichting of zakelijke zonnepanelen? Kijk dan op onze website of neem contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.