Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Waarom maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

januari 28, 2021

Veel bedrijven en organisaties vinden het maatschappelijk verantwoord ondernemen interessant, maar vragen zich af waarom. Ze kunnen niet genoeg goede redenen vinden waarom ze aan MVO moeten doen. Toch zijn er genoeg redenen te vinden waarom een ondernemer moet inzetten op MVO.

Belangrijkste redenen MVO

Het doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en het hebben van een dergelijk beleid levert veel op voor een organisatie. MVO draagt bij aan de financiële prestaties van een organisatie. In de markt is er steeds meer vraag naar duurzame producten en diensten. Daarnaast kan besparen op het energieverbruik in het kader van MVO veel opleveren. Op termijn kan dit veel geld schelen voor een organisatie. Bovendien hebben bedrijven met een MVO-beleid beter gemotiveerde medewerkers, wat uiteindelijk weer de arbeidsproductiviteit verhoogt.

De laatste jaren zijn er steeds meer regels en wetten in het kader van duurzaamheid en MVO. Hierdoor is het belangrijk om als organisatie aan MVO te doen. Het is van groot belang om als organisatie aan de wetten en regels te voldoen.

Natuurlijk is het ook belangrijk voor de planeet om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Met steeds meer redenen, zoals de smeltende ijskappen, plastic in het zeewater en uitstervende diersoorten is het verstandig om hiermee bezig te zijn. Dit geldt ook voor bedrijven en ondernemers. Uiteindelijk wil iedereen bestendig zijn voor de toekomst.

Er zijn nog veel andere redenen waarom MVO zo belangrijk is en waarom zou je er als ondernemer niet op inzetten als het uiteindelijk zoveel kan opleveren. Zowel financieel als maatschappelijk.

Wat kan MVOPro betekenen

Onze organisatie richt zich op het verduurzamen van andere bedrijven. MVOPro helpt bedrijven met het overstappen naar led-verlichting. Ons bedrijf merkt dat veel bedrijven hier nog niet mee bezig zijn en veelal nog oude verlichting hebben. Dit is natuurlijk jammer, want er kan geld worden bespaard. Door implementatie van energiezuinige led verlichting kunnen de energiekosten tot wel 70% dalen. Ook zijn er minder onderhoudskosten aan led verlichting in vergelijking tot oudere verlichting. Onze verlichting is door de overheid goedgekeurd voor milieusubsidie. In samenwerking met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en MVO Nederland. Hierdoor kunnen we investeren in bedrijven die duurzaam willen zijn.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via het telefoonnummer 040-7600760 of via de mail op info@mvopro.nl.