Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Kantoor verduurzamen

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

september 21, 2021

In Nederland zullen de kantoren de komende jaren flink moeten verduurzamen. Vooral met de toekomstige wetgeving op het oog. Deze verplicht kantoren om over minimaal energielabel C te beschikken. Deze wetgeving zal in de toekomst alleen maar strenger worden en waarschijnlijk kantoren verplichten om over minimaal energielabel A te beschikken in 2030. Hierdoor zal de verduurzaming van de kantoren in Nederland flink in de versnelling komen. Het kantoor verduurzamen is een must.

Energielabel voor kantoren

Het energielabel is belangrijk voor kantoren door de toekomstige energielabel C verplichting. Anders mag het kantoor straks geen kantoorfunctie meer hebben, als deze niet over het C label beschikt. Hierdoor is het voor kantooreigenaren zeer belangrijk om te denken aan verduurzamen. De eigenaren hebben nog twee jaar om het kantoor duurzamer te maken en het energielabel C te verkrijgen.

Het is relatief eenvoudig om energielabel C te verkrijgen, indien er de juiste maatregelen worden getroffen. Een goede verduurzamingsmaatregel is bijvoorbeeld het installeren van led verlichting. Een andere goede maatregel is het pand isoleren. Beide zorgen voor een verbetering in het energielabel en beide zijn een goede manier om het kantoor te verduurzamen.

Tips voor het verduurzamen van het kantoor

Om ondernemers een handje te helpen heeft MVOPro enkele tips opgesteld die kunnen helpen bij het verduurzamen van het kantoor. Bij deze tips kijken we niet alleen naar het pand, maar ook naar andere verduurzamingsmaatregelen, zoals energie besparen.

Tip 1: Besparen van energie

Het besparen van energie is belangrijk voor kantoren en bedrijven. MVOPro heeft een handige infographic die laat zien waarom besparen van energie zo belangrijk is voor bedrijven.

Kantoor verduurzamen

Daarnaast heeft MVOPro een andere blog met tien tips voor het besparen van energie voor bedrijven gemaakt. Een van de manieren om te besparen is zonnepanelen plaatsen op het bedrijfspand.

Tip 2: Hergebruik artikelen en kies tweedehands kantoormeubilair

Door artikelen te hergebruiken hoeft er minder naar de afvalberg. Dit is goed voor de duurzaamheid van een bedrijf of kantoor. Datzelfde geldt voor het kiezen van tweedehands kantoormeubiliair. Veel bedrijven vervangen bij een verhuizing al het meubilair. Dit is niet duurzaam en zonde van het oude meubiliair. Dit kan vaak nog jaren mee, terwijl het anders wordt weggegooid zonder reden.

Tip 3: Gebruik minder papier

Veel organisaties printen nog dagelijks. Dit is iets wat je beter op een verstandige manier kan doen. Print alleen wanneer het echt nodig is of gebruik gerecycled papier. Dit papier verbruikt veel minder bomen, dan bij het produceren van nieuw printpapier. Daarnaast verbruikt het productieproces ook wel tot 70% minder elektriciteit en stroom. Toch is zo min mogelijk printen de beste tip in het kader van duurzaamheid.

Kantoor verduurzamen met MVOPro

MVOPro helpt ondernemers, kantoren en bedrijven verduurzamen. Dit doen wij door ze de kans te bieden om kostenneutraal over te stappen op led verlichting. Via ons speciale concept: “Bespaar en Verdien”. Daarnaast regelen wij ook energielabels voor kantoren en bedrijfspanden.

Wilt u graag meer weten over onze diensten? Neem gerust contact op via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.