Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Led verlichting industrie

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

april 8, 2022

Goede verlichting in de industrie speelt een belangrijke rol als het gaat om veiligheid en productiviteit in onder meer productiehallen, fabrieken, magazijnen en bedrijfshallen. In veel gevallen is er nog conventionele verlichting aanwezig in industriële panden, terwijl dit eigenlijk niet meer van deze tijd is. Dit soort verlichting verbruikt meer energie, heeft meer brandgevaar en het vergt meer onderhoud. Hierdoor is led verlichting in de industrie de meest geschikte optie, aangezien deze zuiniger is, weinig onderhoud heeft en brandveilig is.

Waarom led verlichting in een industrieel pand?

De overheid hanteert steeds strengere regels en normen voor het energieverbruik in de industriële sector. Veel industriële bedrijven zijn verplicht om energie te besparen en de CO2 uitstoot te reduceren. Led verlichting in de industrie kan hierbij helpen. Door te kiezen voor led verlichting kan er veel energie worden bespaard, want in een industrieel pand is vaak de verlichting 24/7 aan.

Een ander groot voordeel van led verlichting is de daling in de energiekosten van een bedrijf. Dit is voortaan zeer interessant met de hoge energieprijzen door de nasleep van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne. De kans is groot dat de energieprijzen de komende jaren blijven stijgen. Door te kiezen voor led verlichting in de industrie zullen de energiekosten dalen en bent u duurzaam bezig. Dit is met het oog op de toekomst een slimme keuze, waarbij duurzaamheid steeds belangrijker zal worden.

Een andere goede reden om te kiezen voor led verlichting in de industrie is de levensduur en het verminderen van het onderhoud. Industriebedrijven hebben vaak een moeilijk toegankelijk en hoog plafond. Het is onhandig om regelmatig de lampen te moeten vervangen in zulke gevallen. Bij conventionele verlichting moet dit regelmatig gebeuren, maar bij led verlichting is dit niet het geval. Het vergt weinig onderhoud en het gaat veel langer mee dan conventionele verlichting.

Overstappen?

Het overstappen op led verlichting in de industrie kan op verschillende manieren. De lampen kunnen zelf aangeschaft worden en door een eigen monteur worden gemonteerd, maar dit is vaak een tijdrovend proces wat veel moeite en geld kost. Gelukkig zijn er ook andere opties, zoals een bedrijf dat helpt met het overstappen op led verlichting.

MVO Pro is een van deze bedrijven. Wij verduurzamen andere bedrijven met led verlichting en zijn partner van MVO Nederland. Wij regelen het gehele traject. Van inventarisatie wat voor led lampen er nodig zijn in uw specifieke situatie tot aan de installatie van de lampen. Indien gewenst verzorgen wij ook de subsidieaanvraag. Dit alles doen wij volgens ons concept: “Bespaar en Verdien”. Hierdoor kunt u met uw industriële bedrijf kostenneutraal overstappen op duurzame led verlichting.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00.